Gravidfotografering

Denna magiska tid är något jag verkligen uppskattar att få föreviga. Under en gravidfotografering är det så mycket förväntan och spänning i luften. Och vilket vackert minne att få på bild och titta tillbaka till om några år. Med vackra specialsydda gravidklänningar blir dessa fotograferingar något utöver det vanliga. Jag brukar kombinera utomhusbilder och studio för att få variation i bilderna. Vill man även ha en vacker krans i håret kan dessa beställas som ett extra val och min florist gör dessa efter era önskemål.

Bokning av fotografering

Det första steget till att boka mig är genom att skicka ett mail via kontakt formuläret. Där berättar ni lite om vilken vecka ni är i och när ni vill att fotograferingen ska äga rum. Jag brukar rekommendera att fotas någonstans mellan vecka 30-35. Berätta gärna lite om vilka miljöer ni vill fotas i så försöker jag bemöta detta. Jag rekommenderar varmt utomhusfotografering kombinerat med studio.  Meddela gärna om ni har några speciella önskemål. Om syskon/partner ska vara med får detta gärna meddelas så att jag kan planera fotograferingen utifrån er familj och vad som passar er bäst.

Inför din fotografering

Jag brukar rekommendera att packa ner tillex ultraljuds bild, kanske bebisens första strumpor eller skor mm. Låt fantasin flöda! Om man vill piffa till sig lite extra inför fotograferingen så rekommenderar jag lagom med smink undvik gärna mörka ögonskuggor och naglar.

-Gravidfotografering i olika miljöer, studio och utomhus-

Under fotograferingen

Denna typ av fotografering kan se så olika ut beroende på om vi fotar i studion eller utomhus. Men jag brukar se till att vi möts upp i studion där vi går igenom lite klädval tillsammans. Jag brukar försöka få mina gravidmodeller att fotas i olika miljöer och mitt mål är att hinna med båda delarna. Har ni tillgång till bil så kan vi få med fler miljöer. Jag älskar personligen svävande klänningar på en äng och vinterbilder med mycket snö är magiska. Även lite mer avklädda bilder där magen blir framträdande är så fint. Jag försöker vara lyhörd och lyssna på era önskemål och gå efter vad ni känner er bekväma med.

Klädråd & tips

Jag tycker personligen att jordnära, ljusa färger gör sig bäst på bild. Undvik starka färger och loggor på kläderna. Om tillex din partner ev syskon ska vara med är det fint om era färger går i samma eller liknande toner. Jag har även gravidklänningar att låna ut om man vill ha mer unika gravidbilder. Vill ni ha lättklädda bilder där magen kommer fram mer rekommenderar jag att man tar med vita eller ljusa underkläder. Ett vitt linne eller tubtopp gör sig fint på bild. Låt fantasin flöda även här!

Efter fotograferingen

Ca 2-4veckor efter fotograferingen kommer en länk till er mail med ert webbgalleri. Galleriet ligger uppe i 14 dagar så att ni i lugn och ro kan välja ut era bilder. Behöver ni längre tid kan ni skicka iväg ett mail till mig. När ni valt era bilder och skickat iväg er order så kommer inom kort en faktura till er mail. När fakturan är betald så kommer en ny länk med era filer. Dessa kan laddas ner via dator.

Tillval

För en extra upplevelse kan man välja att köpa till en blomkrans alt hårsmycke som min florist gör efter val av miljö och färger som vi väljer tillsammans. Prisförslag kan ges efter jag pratat med floristen. Blommor varierar efter säsong.