Nyföddfotografering

Bokning av fotografering

Det första steget till att boka mig är genom att skicka ett mail via kontakt formuläret på hemsidan. Där ni berättar lite kort om eran graviditet och vilket BF datum ni fått. Berätta gärna vilka typer av färger ni gillar och om ni har några önskningar runt fotograferingen.
Eftersom denna typ av fotografering helst ska ske under barnets första två veckor så är det bra om att jag blir meddelad i tid så att vi kan ordna en tid som passar oss båda.

Före fotograferingen

Om barnet har fått ett visst mönster när den sover kan detta vara bra att meddela så att vi sätter upp en tid då bebisen är som tröttast! Om ni kan hålla barnet vaken ca 1 timme innan fotograferingen är detta ett plus. Sätt på barnet löst sittande kläder så att dessa är lätta att ta av utan att bebisen blir för irriterad, pyjamas är ett bra alternativ av plagg. Går bra att mata bebisen på plats innan vi sätter igång och fotar så att barnet är mätt och belåten. Se till att ordna med barnvakt till eventuella syskon då vi behöver lugn och ro under denna typ av fotografering.

Fotograferingen

Jag brukar låta bebisen komma till ro innan vi sätter igång att fota, detta kan ibland ta lite tid beroende på hur bebisen mår. men hos mig finns det gott om tid avsatt för er så att vi aldrig stressar fram några bilder. När vi känner att bebisen är redo sätter vi igång. Jag brukar låta föräldrarna vara delaktiga så att detta blir en extra trygghet för bebisen . När jag fotar nyfödda så använder jag mycket naturliga poser för bebisen och tänker alltid på säkerheten för barnet.

Klädråd & Tips

Jag tycker det blir allra finast att fota nyfödda bebisar utan kläder. I studion har jag små mössor, hårband, plädar mm. Det är välkommen att ha med sig egen rekvisita om så önskas. Om ni inte vill ta bilder utan kläder rekommenderas en vit kortärmad body. Jag har blöjskydd om så önskas. Se till att klipp naglarna på bebisen några dagar innan fotograferingen så vi undviker rivsår. Om ni ammar så undvik mat som kan ge den lilla gaser eller utslag. Rådfråga med din barnmorska

Efter fotograferingen

Ca 2-3 veckor efter fotograferingen kommer en länk till er mail med ert webbgalleri. Galleriet ligger uppe i 14 dagar så att ni i lugn och ro kan välja ut era bilder.
När ni valt era bilder och skickat iväg er order så kommer inom kort en faktura till er mail. När fakturan är betald så kommer en ny länk med era filer. Dessa kan laddas ner via dator.