Nyföddfotografering

Är det någon fotografering jag verkligen tycker man ska investera i så är det Nyfödd fotografering. Magisk tid men som går fort förbi! Jag fotar bebisar i naturliga poser och fångar allt från små veck till dom allra minsta fötterna. 

Boka fotografering

Det första steget till att boka är genom att skicka ett mail via kontakt formuläret på hemsidan. Där berättar ni lite kort om er själva och vilket BF datum ni har. Detta är så att jag kan börja planera in er fotografering. Denna fotografering bör ske innan bebisen blivit 14 dagar. 

Inför din fotografering

Om det går, se till att bebisen är trött och mätt. Då kan vi lättaste få till sovande bilder och det blir lättare att posera bebisen. Se till att barnet har löst sittande kläder som är lätta att ta av. Tillex pyjamas är ett bra alternativ. Undvik gärna syskon under fotograferingen pga ljudnivån. Vill man ha familjebilder/syskon porträtt tar vi dessa sist av allt. Så bra om någon kan ta eventuellt syskon under tiden i fotar. 

 

Under fotograferingen

I studion kommer det vara varmt då jag ökar värmen så bebisen inte ska frysa och på så sätt sover bättre. Så tänk på att inte ha för varma kläder på er. Vill ni fotas med er bebis rekommenderar jag ljusa/jordnära färger på kläderna. Kom ihåg att denna fotografering brukar ta mellan 2-3 timmar. Jag poserar bebisen i naturliga poser på beanbag och med rekvisita. 

-Levande porträtt med känsla och kärlek-

Klädråd & tips

Jag tycker personligen att jordnära/ljusa färger gör sig bäst på bild. Undvik starka färger och loggor på kläderna. Är det flera som ska fotas så är det fint om era färger matchar varandra. Klipp naglarna på barnet/barnen ett par dagar innan för att undvika bl.a rivsår och smuts. Tänk på att försöka få bort plåster/gnuggisar innan fotograferingen. Om ni har förslag på egen rekvisita är detta välkommet att ta med.

Efter fotograferingen

Ca 2-4 veckor efter fotograferingen kommer en länk till er mail med ert webbgalleri. Galleriet ligger uppe i 14 dagar så att ni i lugn och ro kan välja ut era bilder. Denna länk går bra att skicka vidare till ev släkt/vänner som även dom kan gå in och lägga order i sitt namn.
När ni valt era bilder och skickat iväg er order så kommer inom kort en faktura till er mail. När fakturan är betald så kommer en ny länk med era filer. Dessa kan laddas ner via dator.

Tillval

För en extra upplevelse kan man välja att köpa till en blomkrans alt hårsmycke som min florist gör efter val av miljö och färger som vi väljer tillsammans. Prisförslag kan ges efter jag pratat med floristen. Blommor varierar efter säsong.