Porträttfotografering

Till mig kan man komma om man vill ha fina porträtt på familjen, barnen eller varför inte på sig själv. Jag försöker fånga er på bild med känsla och det blir inte dom där stela porträtten där man måste kolla in i kameran utan jag tar mer levande bilder med känsla och kärlek. Vill fånga barnens uppmärksamhet med lek och bus och fotograferingen blir oftast en lekfull och rolig stund. Jag har valt att specialisera mig inom barnfoto och min studio är barnanpassad men får plats med en mindre familj. Vill man ha bilder på sig själv tycker jag dessa görs finast utomhus då jag älskar naturligt ljus och kunna byta miljöer. Men till dom mindre modellerna passar studion perfekt och där finns en massa fin rekvisita och även lite kläder att låna till dom allra minsta.

Boka fotografering

Det första steget till att boka mig är genom att skicka ett mail via kontakt formuläret på hemsidan. Där ni berättar lite kort om vad ni vill ha fotograferat. Och när ni vill att fotograferingen ska äga rum. Vill ni fotas i studio/utomhus?

Inför din fotografering

Är det ett mindre barn som ska fotas kan det vara bra att boka in en tid på dygnet då barnet är som gladast och piggast. Se till att barnet/barnen är mätta när dom kommer då humöret oftast är på topp då. Om dom vilar lite innan är det ett plus

Under fotograferingen

Innan vi sätter igång med fotograferingen låter jag modellen/modellerna få chansen att känna av läget och få en chans att bekanta sig med studion och med mig som fotograf lite. Är det barn som ska fotas leker jag oftast en stund innan med barnet för att få dess förtroende och på så sätt få mer spontana bilder. Hos mig ska det vara roligt att fotograferas så låter oftast barnet/modellen styra lite med viss ledning av mig.

-Levande porträtt med känsla och kärlek-

Klädråd & tips

Jag tycker personligen att jordnära/ljusa färger gör sig bäst på bild. Undvik starka färger och loggor på kläderna. Är det flera som ska fotas så är det fint om era färger matchar varandra. Klipp naglarna på barnet/barnen ett par dagar innan för att undvika bl.a rivsår och smuts. Tänk på att försöka få bort plåster/gnuggisar innan fotograferingen. Om ni har förslag på egen rekvisita är detta välkommet att ta med.

Efter fotograferingen

Ca 2-4 veckor efter fotograferingen kommer en länk till er mail med ert webbgalleri. Galleriet ligger uppe i 14 dagar så att ni i lugn och ro kan välja ut era bilder. Denna länk går bra att skicka vidare till ev släkt/vänner som även dom kan gå in och lägga order.
När ni valt era bilder och skickat iväg er order så kommer inom kort en faktura till er mail. När fakturan är betald så kommer en ny länk med era filer. Dessa kan laddas ner via dator.

Tillval

För en extra upplevelse kan man välja att köpa till en blomkrans alt hårsmycke som min florist gör efter val av miljö och färger som vi väljer tillsammans. Prisförslag kan ges efter jag pratat med floristen. Blommor varierar efter säsong.