Smash the cake

Nu har den populära fotograferingen Smash the cake kommit hela vägen från Usa till Sverige och blivit en riktig succé. Och detta är en sådan rolig fotografering att göra och den mest bokade. Först vanliga ettårs bilder och sen blir det kalas i studion med ballonger och tårta. Vissa barn petar lite försiktigt medans andra dyker ner i tårtan. Man brukar få sig några roliga skratt under denna fotografering och barnen har en rolig stund. Och det bästa fotografen städar upp kladdet och ni får minnen för livet.

Bokning av fotografering

Det första steget till att boka mig är genom att skicka ett mail via kontakt formuläret på hemsidan. Där berättar ni lite kort om när ni vill att fotograferingen ska ske samt vilka färger ni skulle vilja ha på tårta och rekvisita. Meddela även om barnet har några allergier som jag behöver veta när jag bokar tårtan. Tänk på att boka in en tid som passar med barnets eventuella sovrutiner så att barnet är pigg.

Före fotograferingen

Se till att packa ner extra ombyte då detta kan bli kladdigt. Även vanliga lite ”finare” kläder som barnet kan fotas i innan vi tar fram tårtan. Om ni vill ha helium ballonger eller någon övrig rekvisita som jag inte har får detta tas med. Tårtan ska betalas in separat till min bagare. Man kan betala kontant vid fotograferings tillfället alt via swish. Tårtavgiften ligger på 400 ;- Denna avgift dras sedan av på fakturan! mina tårtor bakas av duktiga Veronica Aster som finns på instagram under användarnamnet v.a_cakes.

-Roliga underbara Smash the cake, succén från usa-

Fotograferingen

Innan vi sätter igång med fotograferingen låter jag barnet bekanta sig med mig och studion lite. Leker oftast lite med barnet innan jag sätter igång med fotograferingen. Först tar vi vanliga 1 års bilder innan det bli tårtkalas i studion. Finns tillgång till rinnande vatten om man behöver tvätta av sig efter. Liten handduk är bra att ha med sig

Klädtips & råd

Hos mig finns det allt från tyllkjolar till slipsar mm att låna om man vill. Men annars så rekommenderar jag jordnära färger när ni väljer kläder. Undvik gärna starka färger och stora loggor på kläderna. Tag gärna med flera olika ombyten så kan vi gå igenom på plats tillsammans vad som blir bäst. Klipp gärna naglarna på barnet ett par dagar innan fotograferingen för att undvika rivsår och smuts. Eventuella gnuggisar/nagellack eller plåster får gärna tas bort

Efter fotograferingen

Ca 2-4 veckor efter fotograferingen kommer en länk till er mail med ert webbgalleri. Galleriet ligger uppe i 14 dagar så att ni i lugn och ro kan välja ut era bilder. Denna länk går bra att skicka vidare till ev släkt/vänner som även dom kan gå in och lägga order. När ni valt era bilder och skickat iväg er order så kommer inom kort en faktura till er mail. När fakturan är betald så kommer en ny länk med era filer. Dessa kan laddas ner via dator.

Tillval

För en extra upplevelse kan man välja att köpa till en blomkrans som min florist gör efter val av miljö och färger som vi väljer tillsammans. Prisförslag kan ges efter jag pratat med floristen. Blommor varierar efter säsong.